EXIT(festival)

10 Nov, 2009

Egzit 04 - Drugi deo

— Autor robinjo @ 11:18

Dana 15. juna, nakon ispitivanja sedam svedoka koji su potvrdili ranije policijske iskaze Kovačevića i Boškovića, njih dvojica su pušteni nakon sedam dana pritvora. Nijedna optužnica nije podignuta.

Nakon nedelju dana, iako je postojala mogućnost otkazivanje festivala, on je ipak održan. Komercijalizacija je uzela maha sa svuda prisutnim sponzorima, a MTV je došao po prvi put na Petrovaradinsku tvrđavu da snimi dokumentarac o Novom Sadu i festivalu, kao i da pomogne akciju Egzita u borbi protiv trgovine ljudima.[8] Britanska muzička štampa je takođe prisustvovala festivalu, što je rezultovalo vrlo afirmativnim kritikama u časopisima NME i Modžo.

Na Egzitu 04 je uvedena Balkan fjužen scena za nastupe regionalnih izvođača. Glavna scena je bila rezervisana za „zvezde”: Masiv atak,Soulflaj, Igi end studžiz (koji su svirali sat vremena pesme sa svoja prva dva albuma), Sajpres hil, kao i za Ramba Amadeusa,Partibrejkerse, Darkvud dab, Obojeni program, i Lunu (popularnu grupu iz Novog Sada tokom 1980-tih, koja je ponovno okupljena samo za tu noć).

Na di-džej sceni su se pojavila velika imena poput Tima Masa, Sandera Klejnenberga, Rodžera Sančeza, dok je na Balkan fjužen sceni viđen povratak Kande, Kodže i Nebojše (nakon tri godine odsustvovanja) i nastup možda najneobičnijeg učesnika Egzita - Zvonka Bogdana.

Zvonko Bogdan na Exitu

 


Komentari

  1. Super izvestaj...
    Klikni na moj link ako smes:)

    Autor slobba — 10 Nov 2009, 13:21

  2. Yes x)

    Autor robinjo — 10 Nov 2009, 16:21


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me