EXIT(festival)

10 Nov, 2009

Egzit 04 - Prvi deo

— Autor robinjo @ 11:08

Događaji koji su prethodili Egzitu 04 (1. - 4. jul 2004.) su bili podjednako interesantni kao i sam četvorodnevni festival. Dana 7. juna, tri nedelje pre uvodne večeri festivala, četvoro organizatora je uhapšeno pod optužbom da su proneverili 12 miliona dinara falsifikovanjem finansijskih izveštaja. 

Sestre Dejana i Ivana Gligorić, osumnjičene za saučesništvo, brzo su puštene na slobodu. Međutim, Dušan Kovačević (predsednik Udruženja Egzit) i Bojan Bošković (generalni menadžer) su zadržani u tridesetodnevnom pritvoru, zbog mogućeg uticaja na svedoke. Oni su osumnjičeni da nisu prijavili stvarni prihod od prodaje karata za Egzit 03 pišući lažne fakture. 

Tim Egzita, na čelu sa sekretarom za štampu Aleksandrom Kolar, čvrsto je negirao optužnice, tvrdeći da je festival bio meta političkog progona. Hapšenje je bila velika vest u srpskim novinama, pa su čak i predsednički kandidati, koji su bili usred predizborne kampanje, učestvovali u kontroverzi.

Više informacija na: 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?style=headlines〈=srpski&yyyy=2004&mm=06&dd=07&order=priority&nav_category=&nav_id=142803 

http://www.mycity.rs/Kultura-i-umetnost/Hapsenje-organizatora-Exita.html

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me