EXIT(festival)

Egzit 06 - Treći deo

— Autor robinjo @ 11:33

Na Dens areni (koja je dobila ocenu najbolje bine) su nastupali Dejvid Geta, Erik Prids, Dejv Klark, Derek Mej, Džef Mils, Stiv Loler, Džejms Holden, Nik Voren, Džejms Zabila i mnogi drugi.

Čast da zatvori Egzit je pripala makedonskom muzičaru Kirilu Džajkovskom. A iako je bila najavaljena, Esma Redžepova se nije pojavila.

Posetiocima je bilo omogućeno da prate polufunale i finale Svetskog prvenstva u fudbalu između Portugala i Francuske, a zatim i između Italije i Francuske.

 

Zabiela@EXIT 2006, Free your mind stage

 


Egzit 06 - Drugi deo

— Autor robinjo @ 11:30

Na festivalu je nastupilo više od 600 izvođača na 26 bina, a prema nezvaničnim procenamaEgzit 06 je posetilo oko 160.000 ljudi. Najviše posetilaca bilo je trećeg dana festivala kada je naPetrovaradinskoj tvrđavi bilo 45.000 ljudi na koncertu Bilija Ajdola. Na tvrđavi je bilo stranaca više nego ranijih godina, i to najviše Engleza (oko 5.000) i Nemaca.

Prvi izvođač na glavnoj bini je bila Lara Bi iz Slovenije, a na istom mestu te večeri su nastupili Kardigans, Kalt i Franc Ferdinand. Od ostalih izvođača najzvučnija imena su bili Maks Kavalera, Dog it dog, Šaban Bajramović, Darkvud dab,Morisi, HIM, Pet šop bojs i Sizor sisters.

Reklamni pano festivala „Egzit“ 2006 


Egzit 06 - Prvi deo

— Autor robinjo @ 11:22

Polovinom aprila 2006, organizatori Egzit festivala su potpisali ugovor sa gradonačelnicomMajom Gojković, dogovorivši uslove trogodišnje saradnje sa gradskom vladom.

Egzit 06 se održao između 6. i 9. jula 2006. Otvaranju je prisustvovao i Evropski komesar za proširenje Oli Ren koji je održao tribinu o mogućnostima olakšavanja viznog režima. Britanski list „Obzerver” je najavio Egzit kao najbolji festival na svetu koji treba posetiti u 2006. godini. Pored muzike, promovisane su i kampanje za zapošljavanje mladih, ukidanje viza i kampanja protiv rasne diskriminacije.

 

Sebastien Leger - Bad Clock 


Powered by blog.co.yu