EXIT(festival)

Egzit 09

— Autor robinjo @ 03:15

Egzit 09 se održao od 9. do 12. jula 2009. Najzvučnija imena Egzita 2009. bili su: Mobi, Čejs & Status, Prodidži, Mednes, Lili Alen, Arktik monkis, Korn i Manik strit pričers.

Zbog prošlogodišnje tragedije, planirano je da se kamp za posetioce izmesti na plažu Oficirac sa sremske strane. Međutim, visok vodostaj Dunava je poremetio planove, pa je dan pred otvaranje kampa odlučeno da se on premesti na Trandžament, u kasarnu Vojske Srbije „Janko Čmelik“. I na ovom Egzitu desio se još jedan smrtni slučaj, kada je jedan britanski posetilac pao sa ivice tvrđave.

 

Jedni od najboljih, po mome mišljenju, izvođača sa Exit-a 09   


Egzit 08 - Drugi deo

— Autor robinjo @ 03:08

Trećeg dana festivala dogodio se nesrećan slučaj u kampu Egzita, kada je vetar odlomio granu koja je pala na jedan od šatora. Poginula je 28-godišnja Jelena Matić iz Paraćina, dok su teže povređeni Dafina Anastasova i Đorđe Markoski iz Skoplja. Nakon Jelenine smrti, pokrenuta je fondacija "Jelena Matić" za stipendiranje studenata iz Paraćina.

Tragedija na Exitu 

Više informacija na http://www.blic.rs/hronika.php?id=49121 i http://www.naslovi.net/tema/76299 


Egzit 08 - Prvi deo

— Autor robinjo @ 03:02

Egzit 08 se održao od 10. do 13. jula 2008. Najzvučnija imena festivala bili su Najtviš, Hajvs,Prajmal skrim, Seks pistolsi, Džulijet Luis end Liks, Ministri, Gogolj bordelo, Gosip i Manu Čao, kao i ponovo okupljena novosadska pank grupa Pekinška patka. Islandska pevačica Bjorkje trebalo da se pojavi na festivalu, ali je njen nastup otkazan. Menadžeri pevačice su tvrdili da je razlog otkazivanja nastupa njena podrška nezavisnosti Kosova i Metohije koju je iskazala na koncertu u Tokiju. Generalni direktor Egzita Bojan Bošković je odbacio tvrdnje da je nastup otkazan iz političkih razloga. Učestvovalo je više od 600 izvođača na 25 bina.

 

Gogol Bordello - Start wearing purple 


Egzit 07 - Šesti deo

— Autor robinjo @ 00:15

Tokom festivala se desio incident kada su petorica mladića napala povorku mladih koja je promovisala kampanju Saveta Evrope „Svi različiti - svi jednaki”. Napadači su ubrzo uhapšeni, a u petak je organizovana „Povorka različitosti” u kojoj je oko 300 ljudi prošetalo od centra Novog Sada do Petrovaradinske tvrđave.

Egzit je 6. novembra glasovima publike proglašen za najbolji evropski muzički festival u izboru britanskih festivalskih nagrada.

O povorci - http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=63698 


Egzit 07 - Peti deo

— Autor robinjo @ 00:09

Egzit 07 se održao od 12. do 15. jula 2007. Na njemu su glavne zvezde bili Bejsment džeks, Bisti bojs, Robert Plant, Prodidži, Vu-Teng klen, Snup Dog i Lorin Hil. Nastupilo je oko 400 izvođača na 24 festivalske bine. Sam festival je otvoren vatrometom i nastupom akrobatske grupe „Zvezde”, koja je letela avionima G-2 Galeb. Egzit 07 je prema procenama imao oko 190.000 posetilaca, od čega oko 15-20.000 stranaca (pretežno iz Velike Britanije). 

 

Lauryn Hill - Zion

 


Egzit 07 - Četvrti deo

— Autor robinjo @ 00:04

Produkcijska kuća "Komuna" http://www.komuna.com/sr/info/o-nama je 19. januara ponudila Egzitovom timu pomoć u organizovanju i finansiranju festivala u narednih pet godina. Takođe, hrvatska kuća „Arian zabava” je ponudila da preuzme prava na Egzit i tri miliona evra autorima Egzita uz obavezu da aktivno programski učestvuju u uređivanju festivala prvih deset godina. Ipak, Kovačević, Bošković i Milivojev su 14. februara potpisali koautorski ugovor kojim su rešena sva sporna pravna pitanja. 

Sajt produkcijske kuće "Komuna" http://www.komuna.com/sr/info/o-nama 


Egzit 07 - Treći deo

— Autor robinjo @ 00:01

Ubrzo su podnete još dve tužbe od strane Dušana Kovačevića protiv „Udruženja Egzit” u kojima se traži zabrana korišćenja autorskog dela i žiga Egzita od strane udruženja, kao i da se utvrdi pretežno Dušanovo pravo nad autorskim delom Egzit. Dušan Kovačević je, takođe, pokrenuo kampanju „Sačuvaj Egzit”, koja je propagirala ideju da Egzit bude više od komercijalnog projekta, a potom osniva i „Egzit fondaciju” koja ima cilj da Egzit brend propagira u svrhu humanitarnog i društveno korisnog rada.

U međuvremenu su Bošković i predsednik izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić potpisali protokol o realizaciji projekta „Zimski Egzit” koji je trajao od 5. do 20. januara u šest vojvođanskih gradova. Izvršno veće je za ovaj projekat izdvojilo 4 miliona dinara. 

Dušan Kovačević i EXIT - http://www.genspot.com/video-201698/www-vest-si-festival-exit-dusan-kovacevi.aspx 


Powered by blog.co.yu